BOOK NOW5a4525cd546ddca7e1fcbc84-copy+30 27520 25253
ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι ίσως η πιο γοητευτική πόλη της Πελοποννήσου! Συνδυάζοντας έντονη ζωή με αρχαιολογικά μνημεία που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, αποτελεί δημοφιλή προορισμό για επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια πόλη με σπουδαία ιστορική σημασία!

Το Ναύπλιο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους από το 1823 έως το 1834. Χωρίζεται στην παλιά και τη νέα πόλη, με την πλατεία και το πάρκο του Καποδίστρια να είναι το διαχωριστικό ορόσημο.

Χτίστηκε σύμφωνα με την μυθολογία από το Ναύπλιο, γιο του Ποσειδώνα και της Δαναΐδας Ανυμώνης. Κατά τους βυζαντινούς χρόνους και από τον 11ο αιώνα υπήρξε σπουδαίο εμπορικό κέντρο με συνεχή αύξηση. Διάφοροι κατακτητές όπως οι Φράγκοι, οι Ενετοί και οι Τούρκοι είχαν το Ναύπλιο υπό την κατοχή τους. Η σημερινή μορφή της πόλης διαμορφώθηκε στο τέλος του 15ου αιώνα στα χρόνια της πρώτης Ενετοκρατίας.

παραλίες ναύπλιο αργολίδος - aethra boutique rooms

Παραλία Αρβανιτιά

Δεν υπάρχει καλύτερο από το να μένεις σε μια πόλη που ζει και αναπνέει 12 μήνες το χρόνο, έχοντας τα πάντα σε απόσταση αναπνοής. Φαντάσου καλοκαιρινό σκηνικό: τελειώνεις τη δουλειά το μεσημέρι, παίρνεις πετσέτα και μαγιό και, χωρίς καν να οδηγήσεις, είσαι στην παραλία σε 10 λεπτά. Ε, όχι, δεν υπάρχει καλύτερο!

Παραλία Καραθώνα

Αγαπημένη των ντόπιων, μαζί φυσικά με την Αρβανιτιά, η Καραθώνα λειτουργεί κάπως σαν διακτινιστής: σε βγάζει από το άγχος της καθημερινότητας και σε κάνει μέρος μιας εικόνας σχεδόν εξωτικής, σε λίγα μόλις λεπτά! Τα είπαμε, αυτά είναι τα καλά του Ναυπλίου. Τη μια στιγμή είσαι κέντρο, την επόμενη απόκεντρο.

παραλίες ναύπλιο αργολίδος - aethra boutique rooms
παραλίες ναύπλιο αργολίδος - Aethra Boutique Rooms

Παραλία Ψιλή Άμμος

Ωραία, είδες τις κοντινές παραλίες, την Καραθώνα, την Αρβανιτιά, αλλά αφού είσαι διακοπές, χρειάζεται να εξερευνήσεις λίγο περισσότερο τον τόπο. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση την Επίδαυρο. Μόλις φτάσεις στον πρώτο μεγάλο κόμβο στρίβεις δεξιά ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν Τολό. Ο δρόμος ευχάριστος και σύντομος, μόλις 12 χιλιόμετρα και φτάνεις ακριβώς μπροστά από την παραλία. Δεξιά σου η πόλη του Τολού, πασίγνωστο τουριστικό θέρετρο, χτισμένη στο βουνό και μπροστά σου η θάλασσα, που σε προσκαλεί.

Παραλία Καστράκι

Βαρέθηκες τις πολυσύχναστες και πολύβουες παραλίες και θέλεις να ηρεμήσεις και να διώξεις απο πάνω σου το άγχος της πόλης; Δίπλα απ’ τα τείχη της Ασινης και μόλις 500 μέτρα από το Τολό, μια ακόμη πανέμορφη και καθαρότατη παραλία, το «Καστράκι», σε περιμένει για να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με πετραδάκι και άμμο. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.

Παραλίες ναύπλιο αργολίδος - aethra boutique rooms
παραλίες ναύπλιο αργολίδος - aethra boutique rooms

Παραλία Πλάκα

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το όνομά της από κάποιον φίλο ή γνωστό που την έχει επισκεφτεί. Η Πλάκα είναι η πιο διάσημη παραλία του νομού! Μόλις 700 μέτρα από το χωριό Δρέπανο, η Πλάκα, με το χαρακτηριστικό της βότσαλο, είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο, με το ποδήλατο, ακόμα και με τα πόδια. Πήρε το όνομά της από τα μεγάλα κομμάτια πλακών που βρίσκονται σε μερικά σημεία του βυθού.

Παραλία Άγιος Νικόλαος - Κονδύλι

Οι ντόπιοι θα σε στείλουν για μπάνιο στον Άγιο Νικόλαο. Οι ταμπέλες που θα συναντάς θα γράφουν Κονδύλι.Η παραλία με τη διττή ονομασία είναι μια από τις καλύτερες παραλίες της (ευρύτερης) περιοχής. Καθώς θα οδηγείς στον παραλιακό δρόμο στο Βιβάρι (με τις φοβερές ψαροταβέρνες) θα δεις το Κονδύλι απέναντί σου. Εικόνα που σε δελεάζει να την αγγίξεις. Συνεχίζεις. Αφού στρίψεις δεξιά στην ταμπέλα Κονδύλι και κατεβαίνεις τον στροβιλιστό (και στενό) δρόμο προς την παραλία, η θέα από ψηλά θα σε κάνει να σηκώσεις το smart phone και να φυλάξεις τη λήψη. Και δεν θα είναι η μόνη.

παραλίες ναύπλιο αργολίδος - aethra boutique rooms
παραλίες ναύπλιο αργολίδος - aethra boutique rooms

Παραλία Κάντια

Μπορεί τη δόξα των παραλιών να την κερδίζει το Κονδύλι, η παραλία όμως της Κάντιας με τον πολυσυλλεκτικό της χαρακτήρα κερδίζει τις εντυπώσεις. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι πάνε στην Κάντια για το beach bar της. Και περνάνε τόσο καλά, που συνήθως δεν κάνουν τον κόπο να περπατήσουν και λίγο παραπέρα. Αυτό σίγουρα το κάνει όμως κάποιος που έχει πιτσιρίκια (έστω και ένα, αρκεί) ή νιώθει αρκετά μεγάλος για ντάμπα ντούμπα μουσικές.

Παραλία Κιβέρι

Αναζητώντας την ηρεμία, μόλις 12 χιλιόμετρα από την πόλη του Ναυπλίου, φτάνεις στο μικρό ψαροχώρι του Κιβερίου. Στο Κιβέρι, θα βρεις δύο παραλίες. Η πρώτη, γνωστή και ως μεγάλη παραλία, την συναντάς μπροστά σου κατεβαίνοντας την μεγάλη κατηφόρα. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, έχει όμως αρκετά μαγαζάκια, όπου μπορείς να βρεις ό,τι επιθυμείς, από καφέ, χυμό, σνακ, ως και φρέσκο ψάρι. Για να πας στη δεύτερη παραλία, πρέπει να φτάσεις ως το φάρο, δεξιά από την μεγάλη παραλία. Θα βρεθείς σε μια μικρή παραλία με πέτρες, που όμως θα έχει πολύ κόσμο, μιας και τα νερά της είναι βαθιά και πολύ καθαρά.

παραλίες ναύπλιο αργολίδος - Aethra Boutique Rooms
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ

Αργολίδα

Η Αργολίδα αποτελεί μία περιοχή με τεράστιο αρχαιολογικό πλούτο. Αν έχετε χρόνο στη διάθεσή σας αξίζει να επισκεφτείτε κάποια από τα αξιοθέατα του νομού. Τα αρχαία θέατρα Επιδαύρου και Άργους

με της σπουδαία ακουστική τους, ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών με την τεράστια ιστορία, αλλά και τόσα άλλα μνημεία που βρίσκονται διάσπαρτα στην Αργολίδα περιμένουν να τα ανακαλύψετε.