BOOK NOW5a4525cd546ddca7e1fcbc84-copy+30 27520 25253
ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αξιοθέατα

Ναύπλιο: μία ρομαντική με δεκάδες αξιοθέατα, κατάλληλη για όλες τις εποχές του χρόνου, με αναρίθμητες επιλογές για διασκέδαση. Μία πόλη που θα καλύψει όλες τις προτιμήσεις!

ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms

Παλαμήδι

Το Παλαμήδι, που παραμένει σε άψογη κατάσταση, είναι ένα από τα ωραιότερα κάστρα της Ελλάδας. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε το 1714 για να εξυπηρετεί τις στρατιωτικές και ναυτικές επιχειρήσεις των Βενετσιάνων εκείνης της εποχής. Οι προμαχώνες κατασκευάστηκαν σταδιακά, με τον τελευταίο να είναι κατασκευασμένος εξολοκλήρου από Τούρκους. Από το κάστρο ξεκίνησε η απελευθέρωση του Ναυπλίου από τους Τούρκους, ενώ μέσα φυλακίστηκε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με τη δήθεν κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Το Παλαμήδι βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και μπορείτε να φτάσετε εκεί με αυτοκίνητο, ή ανεβαίνοντας τα σκαλιά που οδηγούν στο κάστρο.

Μπούρτζι

Το Μπούρτζι χτίστηκε στο νησάκι των Αγίων Θεοδώρων το 1473 από τον Ιταλό μηχανικό Γκαμπέλο γι’ αυτό και το αρχικό του όνομα ήταν Castello dello Soglio (Κάστρο του Θρόνου), ενώ στα τουρκικά Μπούρτζι σημαίνει νησί-φρούριο. Χρησιμοποιούνταν ως φρούριο, αποτελούσε τόπο διαμονής των δήμιων του Παλαμηδίου, έχει φιλοξενήσει δύο φορές την ελληνική κυβέρνηση, ενώ μεταξύ 1960-1970 αποτελούσε πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο. Σήμερα μαζί με το Παλαμήδι είναι σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου και μπορείτε να το επισκεφτείτε με ένα από τα πολλά καραβάκια που θα βρείτε στο λιμάνι.

ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms
ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms

Εκκλησίες

Στο Ναύπλιο θα βρείτε πολλές πανέμορφες εκκλησίες που αξίζει να επισκεφτείτε. Χαρακτηριστική είναι η Παναγία που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος και είναι φημισμένη για την περιφορά του Επιταφίου στα σοκάκια της παλιάς πόλης την Μεγάλη Παρασκευή. Ή η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, που στην είσοδό της δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας και στο σημείο που σφηνώθηκε η σφαίρα είναι τοποθετημένη μία γυάλινη προθήκη.

Μουσεία

Η πόλη έχει αρκετά μουσεία καθώς διαθέτει μεγάλη ιστορία. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα θαυμάσετε εκθέματα της προϊστορικής και μυκηναϊκής περιόδου. Στο Πολεμικό Μουσείο θα βρείτε αντικείμενα και κειμήλια της Επανάστασης του ’21. Στο Λαογραφικό Μουσείο θα έθετε σε επαφή με την παράδοση της πόλης, τα ήθη και τα έθιμα. Τέλος, στο παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης υπάρχουν σπουδαία έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και ακόμα κι αν δεν τα κατανοήσετε πλήρως, το σίγουρο είναι πως θα αγγίξουν την ψυχή σας.

ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms
ναυπλιο αξιοθεατα - Aethra Boutique Rooms

Τριανόν - Το παλαιό τζαμί

Ένα από τα παλιότερα σωζόμενα κτίρια από την περίοδο της πρώτης Οθωμανικής κυριαρχίας είναι το Παλιό Τζαμί, που κοσμεί το κέντρο της πόλης του Ναυπλίου. Το γνωστό σε όλους τους Ναυπλιώτες «Τριανόν», ένα όμορφο κτίριο που χαρακτηρίζει την Πλατεία Συντάγματος, ήταν κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας χώρος θρησκείας. Το τζαμί ήταν απλό, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αφιερώματα ή διακοσμήσεις με μεγάλους μιναράδες και βρισκόταν στη συνοικία του Μεγάλου Βεζίρη ή στη συνοικία του χανιού του Σουλτάν Αχμέτ, στο κέντρο της αγοράς της πόλης.

Πύλη της Ξηράς

Κάτω από τα επιβλητικά τείχη της Ακροναυπλίας, και ακριβώς μπροστά από τα πρώτα κτίρια της Παλιάς πόλης θα ξεχωρίσεις ένα μνημείο, την Πύλη της Ξηράς. Στις διακοπές σου στην πόλη μπορεί να γίνει και το σημείο αναφοράς και συνάντησης.

ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms
ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms

To Λιοντάρι των Βαυαρών

Κάνοντας τη βόλτα σου με τα πόδια ή με το τρενάκι του Ναυπλίου, στην τοποθεσία «Βαυαρικά μνήματα» στη συνοικία της Πρόνοιας, θα δεις πάνω στο Βράχο του Παλαμηδίου ένα λιοντάρι σε υπερφυσικό μέγεθος! Με κλειστά τα μάτια του και έκφραση που δηλώνει θλίψη, είναι σαν να βλέπεις άνθρωπο λυπημένο. Πρόκειται για το περίφημο Λιοντάρι των Βαυαρών που φιλοτεχνήθηκε το 1836 από τον Γερμανό γλύπτη Ζίγκελ, όταν ο βασιλιάς Λουδοβίκος, πατέρας του Όθωνα, του ζήτησε να φτιάξει ένα μνημείο για τους Βαυαρούς στρατιώτες του Όθωνα που πέθαναν από τύφο κατά το 1833-34.

Ακροναυπλία

«Εννοείς το μέρος που βρίσκεται το «τάδε» ξενοδοχείο;» θα ρωτήσει κάποιος αυθόρμητα όταν αρχίσεις να του μιλάς για την Ακροναυπλία. Ναι, ναι, αυτή είναι η Ακροναυπλία, αυτή η επιβλητική βραχώδης χερσόνησος που κάποτε υπήρξε η Ακρόπολη του Ναυπλίου και που οι Τούρκοι την έλεγαν Ιτς- Καλέ, δηλαδή εσωτερικό φρούριο.

ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms
ναυπλιο αξιοθεατα - aethra boutique rooms

Βουλευτικό

Βλέπεις ένα καλοδιατηρημένο τζαμί, εκεί στα νοτιοδυτικά της πλατείας Συντάγματος, και σου λένε πως αυτό είναι το Βουλευτικό, δηλαδή η πρώτη Βουλή των Ελλήνων! Λογικό δεν είναι να μπερδευτείς; Κυρίως αν δεν ξέρεις τη μεγάλη ιστορία που κουβαλά το τζαμί… στον τρούλο του.